Εκφωνητές εναντίον των music playlists

19 June 2024

 

Μια πρωινή εκπομπή σε έναν επιτυχημένο σταθμό ζήτησε βοήθεια να πείσει τον Διευθυντή προγραμματισμού μουσικής να χαλαρώσει μια σχετικά σφιχτή μουσική λίστα επειδή ήταν βαρετό για την εκπομπή. Αυτό είναι ένα κοινό παράπονο σε ‘όλα τα music formats, επειδή ο παρουσιαστής συχνά υποθέτει ότι οι ακροατές μοιράζονται την κούρασή τους να ακούν «τα ίδια τραγούδια κάθε ώρα». Μπορεί να είναι πιο εύκολο να ενθουσιαστείτε με την αναπαραγωγή διαφορετικής μουσικής, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι μια μάχη Προσωπικοτήτων εναντίον της λίστας αναπαραγωγής

Ερώτηση : Είμαι σε έναν μουσικό σταθμό και είναι σαν τα τραγούδια να επαναλαμβάνονται κάθε μέρα. Απλώς δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον για να ενθουσιαστείς ή να αλληλεπιδράσεις μαζί τους. Είναι οδυνηρό για μένα και πρέπει να είναι το ίδιο για τους ακροατές. Αν πρόκειται να δουλέψω για να βρω νέες ιδέες, δεν θα έπρεπε ο προγραμματισμός της μουσικής από τον Διευθυντή προγραμματισμού μουσικής να κρατά τα πράγματα σε κίνηση με τη λίστα αναπαραγωγής; Πώς μπορώ να κρατήσω ένα κοινό όταν η μουσική είναι βαρετή; Θέλω να το συζητήσω με τον Διευθυντή προγραμματισμού μουσικής και τον Σύμβουλο χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα, οπότε πώς μπορώ να το προσεγγίσω; Αμφισβήτησα τον Διευθυντή προγραμματισμού μουσικής για τη μουσική πριν από μερικά χρόνια, και έγινε άσχημο.

Απάντηση : Είναι εύκολο να πέσεις σε χάος , και αυτό είναι μια κοινή ανησυχία από προσωπικότητες. Μερικές φορές, η μουσική δεν είναι στο στόχο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι η οπτική σας.

Δεν ακούς ραδιόφωνο σαν τυπικός ακροατής . Ακούς τέσσερις ή πέντε ώρες την ημέρα, κάθε μέρα. Αυτό είναι 20 με 25 ώρες την εβδομάδα, χωρίς να υπολογίζονται οι φορές που συντονίζεστε όταν δεν είστε στον αέρα. Πόσο σας ακούνε οι καλύτεροι ακροατές σας; Ίσως 90 λεπτά την εβδομάδα, αν είσαι τυχερός. Και αυτοί είναι οι superfans. Οι μη fans συντονίζονται μερικές φορές για πέντε λεπτά ή λιγότερο.

Επιπλέον, δίνετε πολύ περισσότερη προσοχή από τον μέσο ακροατή. Συνήθως ακούν στο παρασκήνιο ενώ κάνουν κάτι άλλο, επομένως δεν ακούν την επανάληψη όπως εσείς.

Οι πιο αυστηρές λίστες αναπαραγωγής είναι ο καλύτερος τρόπος εάν ο σταθμός καλείται και τα τραγούδια εναλλάσσονται σωστά. Αλλά εδώ είναι το θέμα. Η εκπομπή σας θα γίνει πολύ πιο δημοφιλής παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες, που υποθέτω ότι είναι τα τραγούδια για τα οποία παραπονιέστε. Το να παίξετε ακόμα και ένα από τα αγαπημένα σας τραγούδια, εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές αφαιρεί τον ενθουσιασμό για εσάς, αλλά όχι για το κοινό. Αγαπούν τα αγαπημένα τους τραγούδια .

Οι βαθμολογίες κάθε σταθμού βελτιώνονται περικόπτοντας τη λίστα αναπαραγωγής και όχι επεκτείνοντάς την. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για το περιεχόμενό σας. Η πιο συχνή απόδοση εξαιρετικού περιεχομένου αντί της συμπερίληψης ορισμένων τμημάτων "απλά πρέπει να βγω στον αέρα" θα ήταν επίσης καλύτερη εμπειρία ακροατή.

Όταν κάνετε τη συζήτηση με τον Διευθυντή προγραμματισμού μουσικής και τον σύμβουλό σας, κάντε ερωτήσεις και προσπαθήστε να κατανοήσετε γιατί η μουσική έχει κατασκευαστεί ως έχει. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα. Όποιο κι αν είναι όμως το αποτέλεσμα, η δουλειά σας είναι να είστε επαγγελματίας και να κάνετε κάθε τραγούδι να ακούγεται υπέροχο σαν να είναι η πρώτη φορά που το παίζετε και ανυπομονείτε να το μοιραστείτε με το κοινό σας.

Σκεφτείτε ότι είναι δική σας ευθύνη ο τρόπος με τον οποίο ένας ηθοποιός σε μια επιτυχημένη παράσταση ερμηνεύει τις ίδιες γραμμές μέρα με τη μέρα για χρόνια. Το περιεχόμενο είναι το ίδιο, αλλά το κοινό είναι διαφορετικό. Θυμηθείτε, η μουσική βιβλιοθήκη δεν είναι φτιαγμένη για τους εκφωνητές. Είναι κατασκευασμένη για τον ακροατή. Η δουλειά σας είναι να δώσετε στον ακροατή μια εμπειρία.

Radio Solutions.

Kato Marmara. 455 00 Ioannina

 

All rights reserved. 2024