Πρόσφατα, έγραψα για μια ιδέα ραδιοφωνικής εκπομπής μιας ώρας για να βελτιώσω την εμπειρία του ακροατή. Αρκετοί πελάτες εξεπλάγησαν από τον ενθουσιασμό μου για τη μείωση της ποσότητας του πρωτότυπου περιεχομένου που παράγει μια πρωινή εκπομπή κάθε μέρα. Ένας παρουσιαστής πρωινής εκπομπής, ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή του χρειάζεται περισσότερα ανοιχτά διαλείμματα επειδή, «Έχουμε πάρα πολλά καλά πράγματα και δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να τα χρησιμοποιήσουμε». Δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά άκουσα την εκπομπή και το "καλά πράγματα" αποδείχτηκε πολύ υποκειμενική άποψη. Ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχει ένα παλιό ρητό: «Πρόσεχε τι επιθυμείς» που ισχύει για ανοιχτά διαλείμματα έναντι τμημάτων με προγραμματισμένες δυνατότητες.
Τα ανοιχτά διαλείμματα είναι τμήματα χωρίς τίποτα προκαθορισμένο, αφήνοντάς το "ανοιχτό" για τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου. Από την άλλη πλευρά, ένα τμήμα που περιλαμβάνει ένα προκαθορισμένο, προγραμματισμένο στοιχείο είναι ένα "κλειστό" διάλειμμα. Δημιουργείται νέο περιεχόμενο για ένα χαρακτηριστικό, παιχνίδι, στοιχείο πληροφοριών, διαγωνισμό ή άλλο στοιχείο ως κοντέινερ περιεχομένου.
Μην προσβάλλεσαι. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ικανότητά σας να δημιουργείτε εκπληκτική ψυχαγωγία και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ικανότητα να επενδύετε χρόνο για να δημιουργείτε συνεχώς εκπληκτικά τμήματα σε ανοιχτά διαλείμματα. Ορισμένες προσωπικότητες το παίρνουν προσωπικά και πιστεύουν ότι τα ανοιχτά διαλείμματα δίνουν περισσότερο χρόνο για να επιδείξουν την προσωπικότητά τους από τα σόου με προγραμματισμένες λειτουργίες. Αυτό είναι, φυσικά, λάθος.
Όταν μια εκπομπή είναι σχετικά νέα, άπειρη ή άγνωστη στο κοινό, είναι σύνηθες να επιβάλλονται αυστηρότεροι περιορισμοί στη διάρκεια των διαλειμμάτων ομιλίας . Αυτός είναι καλός προγραμματισμός, ειδικά για εκπομπές στο Στάδιο 1 ή 2 του Μονοπατιού Επιτυχίας Προσωπικότητας . Αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να αναπτύξετε τουλάχιστον ένα κύριο χαρακτηριστικό που προσελκύει την προσοχή και επιτρέπει στο κοινό να γνωρίσει τις προσωπικότητες σε μια συνεπή, καθορισμένη, προωθούμενη δομή.
Καθώς η εκπομπή ωριμάζει και η σχέση με το κοινό (ελπίζουμε) μεγαλώνει, οι ακροατές θα πρέπει να ελκύονται λόγω των προσωπικοτήτων. Αυτή είναι μια φυσιολογική εξέλιξη στη διαδικασία ανάπτυξης (Στάδια 4 και 5 του Μονοπατιού Επιτυχίας της Προσωπικότητας) μιας νικητήριας παράστασης.
Καθώς συμβαίνει αυτό, οι προγραμματιστές και τα ταλέντα συχνά υποθέτουν ότι πιο ανοιχτά διαλείμματα είναι μια καλή ιδέα. Άλλωστε, τα ανοιχτά διαλείμματα είναι αυτό που κάνουν τα «μεγάλα αγόρια» και το σόου δουλεύει, οπότε ας «τα χαλαρώσουμε». Αυτή μπορεί να είναι καλή ιδέα, αλλά είναι επικίνδυνη.
Τα ανοιχτά διαλείμματα ομιλίας είναι πιο επικίνδυνα από τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την προσωπικότητα. Τα χαρακτηριστικά παρέχουν πλαίσιο και εξοικείωση, κάτι που είναι πρωταρχικό συστατικό για τη δημιουργία περιεχομένου που λαχταράει τον εγκέφαλο που οδηγεί στην επιτυχία . Το καλύτερο από όλα, τα χαρακτηριστικά προσελκύουν νέους ακροατές. Ακόμη και οι κυρίαρχες, καθιερωμένες προσωπικότητες προσελκύουν λιγότερο από το 50% των ακροατών ενός σταθμού στην εκπομπή τους. Κάθε εκπομπή πρέπει να επιδιώκει συνεχώς να στρατολογεί νέους ακροατές.
Το κλειδί είναι η ισορροπία. Η υπερφόρτωση μιας παράστασης με πάρα πολλά χαρακτηριστικά παραλύει. Αυτό θα ήταν σαν μια δίαιτα που αποτελείται μόνο από Deep-Dish Sausage Pizza. Δεν ακούγεται κακή ιδέα, αλλά μάλλον δεν είναι υγιές. Νόστιμο, ναι. Υγιής? Όχι. Δυστυχώς.
Η προσθήκη ανοιχτών διαλειμμάτων σημαίνει δημιουργία πιο πρωτότυπου περιεχομένου, κάτι που δεν είναι κακό γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε. Αλλά η δημιουργία υλικού «Α» είναι δύσκολη . Τι ποσοστό μιας παράστασης είναι πραγματικά, πραγματικά υπέροχο; 20%; 25%; Μπορεί.
Ας υποθέσουμε ότι μια εκπομπή έχει τέσσερα διαλείμματα προσανατολισμένα στην προσωπικότητα σε μια ώρα. Δύο από αυτά είναι αγκυρωμένα με ένα ισχυρό χαρακτηριστικό. Η αντικατάσταση μιας λειτουργίας που εκτελείται κάθε ώρα με οργανικό περιεχόμενο έχει ως αποτέλεσμα ένα επιπλέον διάλειμμα που σχεδόν πάντα θα είναι πιο αδύναμο από το χαρακτηριστικό που θα αντικαθιστούσε.
Σκέψου το:
Εάν υπάρχουν 8 ανοιχτά διαλείμματα ανά εκπομπή (δύο ανά ώρα x τέσσερις ώρες), η προσθήκη ενός νέου ανοιχτού διαλείμματος ανά ώρα (συνολικά 4) αυξάνει το αρχικό περιεχόμενο κατά 50%. Αυτό είναι πολύ νέο υλικό.
Δεν θα ήταν καλύτερο να αυξήσετε τις δυνατότητες "A" και να προγραμματίσετε λιγότερα ανοιχτά διαλείμματα;
Επίσης, σκεφτείτε το εξής: Τι συμβαίνει όταν προστίθενται ανοιχτά διαλείμματα; Ο χρόνος προετοιμασίας αυξάνεται κατά 50%; Πιθανώς όχι. Ο ίδιος χρόνος προετοιμασίας κατανέμεται πλέον σε περισσότερα ανοιχτά διαλείμματα με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ποιότητα κάθε τμήματος.
Αυτό φαίνεται σαν ένας άλλος καλός λόγος για το One Hour Radio Show.
Εύρεση ισορροπίας
Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το γλυκό σημείο:
Ανάλυση : Προσδιορίστε την πιο δυνατή καθημερινή λειτουργία ραντεβού που αποτελεί άγκυρα για την εκπομπή. Είναι τέλειο; Αν όχι, προσπαθήστε να το βελτιώσετε. Τότε προγραμματίστε το πολύ. Όπως κάθε ώρα.
Προσθήκη : Εάν ένα κύριο χαρακτηριστικό είναι καλά εδραιωμένο, αναπτύξτε ένα δεύτερο. Τελειοποιήστε το. Στη συνέχεια, προγραμματίστε το πιο συχνά.
Κλαδέψτε : Εάν υπάρχουν αδύναμα ή απλά μέτρια κανονικά χαρακτηριστικά, απαλλαγείτε από αυτά.
Αύξηση συχνότητας : Προγραμματίστε βασικές λειτουργίες τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και προωθήστε τις επιθετικά.
Λειτουργίες πληροφοριών : Προσθέστε λειτουργίες πληροφοριών, εάν υπάρχουν. Εάν το κάνετε, προγραμματίστε ένα κάθε ώρα. Σοβαρά.
Προσθήκη ανοιχτών διαλειμμάτων : Μετρήστε τα υπόλοιπα διαλείμματα. Οι περισσότερες εκπομπές έχουν τέσσερα διαλείμματα την ώρα. Σε μια τετράωρη εκπομπή, αυτό είναι 16 τμήματα.
Balance The Clocks : Τώρα κατανέμετε τα καθορισμένα τμήματα και ανοίγετε τα διαλείμματα εξίσου, ώστε η παράσταση να είναι συνεπής και ισορροπημένη.
συμπέρασμα
Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα ανοιχτά διαλείμματα. Οι προσωπικές ιστορίες και το οργανικό περιεχόμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ακροατές θα ερωτευτούν προσωπικότητες του ραδιοφώνου. Πρόσεχε όμως τι εύχεσαι. Τα πάρα πολλά ανοιχτά διαλείμματα μπορούν να καταστρέψουν μια παράσταση μειώνοντας την ποιότητα για την ποσότητα.
Χρησιμοποιήστε κάθε διάλειμμα ως ευκαιρία για να λάμψετε, είτε ορίζεται ανοιχτό διάλειμμα είτε όχι.
Radio Solutions. Kato Marmara. 455 00 Ioannina
All rights reserved. 2024